Podcast ‘tijdstroom’ gelanceerd!


De Bedachtzamen en Kitty Munnichs lanceren tijdstroom, een gloednieuwe podcastserie. In de driedelige serie interviewt podcastmaker Kitty Munnichs documentairemaker Maarten Slagboom, dichter Vicky Francken en kunstenaar Job Koelewijn. Vanuit een voormalig klooster aan de Vecht, een plek die eindeloze ruimte ademt, zoeken zij naar een bubbel van tijd.Waarom hebben we zo vaak het gevoel tijd te kort te hebben? Gedachten kronkelen en nieuwe denksporen ontwikkelen zich tijdens de gesprekken.
Laat je meevoeren in het tijdsvacuüm 
van de podcast tijdstroom.

Tjitske Mussche, podcastmaker en directeur van het Oorzaken podcastfestival over tijdstroom:

Ook mijn leven vliegt soms aan me voorbij zonder dat ik tijd heb om er echt bij stil te staan. Daarom maak ik na een drukke dag graag een ommetje. Tijdstroom is een perfecte podcast voor bij zo’n avondwandeling. In de eerste aflevering hoorde ik een mooi gesprek tussen podcastmaker Kitty Munnichs en programmamaker en fotograaf Maarten Slagboom. Over poëzie als manier van kijken, gestolde tijd in oude gebouwen en het denken in (levens)verhalen. ‘Het menselijk besef dat het leven een verhaal met een kop en een staart is, dat is een cadeautje van de natuur. Dat maakt het mogelijk om er ten volle in te gaan.’ Zo is het!

De serie is een vervolg op Tijdsvensters, een serie korte documentaires met animator Michael Dudok de Wit, filosoof Miriam Rasch en dichter Ingmar Heytze.

Luister naar de eerste aflevering met Maarten SlagboomInformatie
Een productie van:
Interviews en montage:
Muziek:   
Filmstill:   
Mede mogelijk gemaakt door:
Opnamelocatie:
Periode:
Website en ontwerp:
Lettertype:
De Bedachtzamen en Kitty Munnichs
Kitty Munnichs
Machinefabriek aka Rutger Zuydervelt
Stef Veldhuis
Prins Bernhard Cultuurfonds Utrecht, Carel Nengerman Fonds
Buitenplaats Doornburgh, Maarssen
mei 2022
De Bedachtzamen
Space Mono & Space Grotesk (Florian Karsten)
2022 © De Bedachtzamen Contact | Mastodon